V Austrálii sa konečne dočkali dažďa

V Austrálii sa konečne dočkali dažďa
Ľubomír Franko

Intenzívne búrky s hustými lejakmi v piatok stlmili lesné požiare na východnom pobreží Austrálie, čo prinieslo úľavu vyčerpaným hasičom a farmárom zápasiacim už roky so suchom. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

Po dlhých rokoch začalo na juhovýchode Austrálie pršať. Dážď prinášajú silné búrky, ktoré síce požiare neuhasia, no pomôžu hasičom v boji proti nim.

Voda ale nepriniesla len pozitívne správy. V Australian Reptile Park museli kvôli silným zrážkam a následným prívalovým povodňam zachraňovať koaly.

Už od roku 2016 zažívajú austrálske štáty Nový Južný Wales, Queensland a Viktória extrémne sucho. To trápi najmä farmárom, no vo výraznej miere napomáha vzniku požiarov. 

Austrália bojuje s prírodnými požiarmi od septembra. V plameňoch už zahynulo 29 ľudí a milióny zvierat a zničených bolo vyše 2500 domov. Požiare spálili oblasť s rozlohou zhruba tretiny Nemecka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd