V Čechách bolo dnes najchladnejšie v Európe! U nás bolo chladno tiež

Veronika Salayová

Dnes bolo v Čechách najchladnejšie v Európe, no ani na Slovensku nebolo oveľa teplejšie. V porovnaní napríklad s Nórskom, bolo na Slovensku chladnejšie o 15 °C. 

Dnes na poludnie na mnohých miestach v Čechách dosahovali teploty len +9 °C, čo sú pre koniec mája výrazne podpriemerné hodnoty. V rámci Európy sa dokonca jedná o jedny z najnižších teplôt.

Dnes o 13.00 hod. bolo teplejšie takmer v celej Škandinávii, kde sa teploty vyšplhali nad +20 °C, dokonca v Nórsku bolo dnes aj +25 °C. Necelých +20 °C bolo dnes dokonca aj oblasti pri severnom polárnom kruhu.

Na Slovensku sme mali dnes teploty od +10 do +14 °C. Výrazne chladnejšie počasie bolo dnes okrem Čiech a Slovenska len na Islande, v severnom Fínsku a v niektorých častiach Ruska.

Dnešné teploty o 13.00 hod. Zdroj: Wetteronline/In-počasí
Dnešné teploty o 13.00 hod. Zdroj: Wetteronline/In-počasí

Dobrou správou je, že už od zajtra sa začne postupne na Slovensku aj v Čechách otepľovať a teploty dosiahnu +20 °C a viac.

Letné počasie s teplotami nad +25 °C očakávame až v závere týždňa. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd