V Grécku vypukol ničivý lesný požiar. Horí v prímorskom mestečku

Veronika Salayová

Neďaleko Atén zúri ďalší lesný požiar, ktorý prepukol v pondelok v noci. Požiar sa nachádzal v blízkosti obytnej zóny v prímorskom letovisku, preto úrad nariadili evakuáciu. 

Lesný požiar vypukol v Grécku neďaleko prímorského letoviska Nea Makri ležiaceho približne 38 kilometrov severovýchodne od Atén.

Požiar zaznamenali v pondelok večer o 22.35 hod. a na miesto okamžite vyslali hasičské tímy. S plameňmi pri meste Nea Makri bojovalo približne 70 hasičov a 20 hasičských vozidiel.

Keďže požiar sa nachádzal v blízkosti obytnej zóny, miestnym obyvateľom aj turistom bola nariadená evakuácia.

Požiar navyše zhoršoval silnejší vietor, ktorý rozdúchal plamene a napomáhal šíreniu požiaru. 

Tohtoročné požiare boli ničivé

Séria tohtoročných ničivých lesných požiarov si vyžiadala v Grécku tri obete na životoch a od začiatku augusta spustošila viac ako 100-tisíc  hektárov lesných porastov v celej krajine.

Požiare najviac zúrili severozápadne od Atén, na druhom najväčšom gréckom ostrove Evia a na juhu polostrova Peloponéz. 

Hasiči v Grécku bojovali počas leta so stovkami požiarov po celej krajine. Na pomoc im prišli stovky hasičov, lietadiel a vozidiel z 24 krajín Európy a Blízkeho východu.

Vlna horúčav zapríčinila počas leta lesné požiare aj v ďalších krajinách v oblasti Stredozemného mora vrátane Španielska, Talianska, Francúzska, Alžírska či Turecka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd