V Kalifornii sa rozhoreli nové požiare. Takmer 2000 ľudí museli evakuovať

Dominik Cenkner

Západnú časť Ameriky už niekoľko mesiacov sužujú rozsiahle požiare. Úrady doteraz potvrdili desiatky obetí a tisíce ľudí museli opustiť svoje domovy. Keď sa zdalo, že hasičom sa začalo dariť nad nimi vyhrávať, prišla ďalšia rana.

Dva rýchlo sa šíriace nové požiare opäť ohrozujú obyvateľov Kalifornie. Vo vinárskej oblasti Napa Valley, severovýchodne od San Francisca nariadili v nedeľu okamžitú evakuáciu.

Svoje domovy muselo opustiť asi 1800 ľudí. V evakuačnej pohotovosti je však spolu takmer 5000 obyvateľov.

Nový požiar ohrozil miestnych aj na severe Kalifornie. Takzvaný Zoggský oheň v nedeľu horel na približne na ploche 28 km štvorcových.

Príčina oboch požiarov zatiaľ nie je známa. Oheň vyčíňa na západnom pobreží USA už od polovice augusta. Úrady potvrdili 26 obetí a vyše 7600 zničených budov.

Požiare v Kalifornii sú tak rozsiahle, že dym z nich sme mohli pozorovať aj na Slovensku. Priniesli sme vám o tom aj samostatný článok, ktorý si môžete prečítať TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd