V Madride zaviedli bezemisnú zónu

Ľubomír Franko

Hlavné mesto Španielska Madrid zaviedol v centre mesta bezemisnú zónu. Obmedzenie bude platiť pre tisícky áut, ktoré znečisťujú ovzdušie.

Madrid zaviedol 30. novembra do platnosti nariadenie proti znečisťovaniu ovzdušia, ktoré podstatne obmedzuje vstup súkromných vozidiel do centra španielskeho hlavného mesta a zároveň úplne zakazuje najviac znečisťujúce autá. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra AP.

Do centra mestá sa po novom nedostanú benzínové autá vyrobené pred rokom 2000 a dieselové autá registrované pred rokom 2006. Výnimkou budú iba taxíky, vozidlá obyvateľov, profesionálne vozidlá a vozidlá MHD. Vstup majú povolený len elektrické automobily. V prípade nedodržania zákazu bude účtovaná pokuta 90 eur.

Dôvodom tohto zákazu je pokus o zníženie emisií a o upovedomenie širokej verejnosti na využívanie mestskej hromadnej dopravy, ktorá je šetrnejšia k prírode. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd