V Moskve vyčíňal silný vietor. Poškodil kremeľský múr

Veronika Sádovská

Silný vietor, ktorý v piatok vyčíňal v Moskve zhodil lešenie pri kremeľskom múre. To pri páde poškodilo časť steny.

Lešenie stálo popri vnútornej strane múru moskovského Kremľa neďaleko Spasskej veže. Lešenie spadlo na druhý stranu a na niekoľkých miestach poškodilo stenu múru. Na niekoľkých miestach poškodilo aj jeho charakteristické vrcholky.

Na úseku múru od Spasskej veže po Senátnu vežu prebiehali rekonštrukčné práce, ktoré boli počas silného vetra prerušené. Počas incidentu sa poškodili tri typické vrcholky múru.

Červené námestie po tejto udalosti dočasne uzavreli. Ako vidno vo videu, v jeho okolí sa práve nachádzali ľudia. Našťastie sa nikto nezranil.

V dôsledku piatkovej búrky sa stalo niekoľko ďalších incidentov. Silný vietor len v Moskve vyvrátil vyše 40 stromov a poškodených bolo niekoľko desiatok áut.

Kremeľ slúžil ako sídlo ruských panovníkov. Celý ho obopína kremeľský múr, ktorý mal chrániť toto sídlo pred nájazdmi Tatárov. Vo vnútri sa nachádzajú najvýznamnejšie ruské kostoly s hrobkami cisárov a takisto paláce ruských cárov. 

V súčasnosti je to sídlo ruského prezidenta a od roku 1996 je tam zriadené aj múzeum.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd