V nedeľu čaká Slovensko ďalšie sneženie a bude chladno

Peter Minárik

Čaká nás ďalšia vlna sneženia. Tá príde po slnečnej sobote. Slnečné lúče prechodne ohriali atmosféru, no druhá polovica víkendu bude v znamení horšieho počasia.

Máme za sebou na viacerých miestach slnečnú, no chladnú sobotu. Do našej oblasti sa prechodne rozšíril výbežok vyššieho tlaku vzduchu, vďaka čomu sa vyčasilo. Nachádzali sme sa však v studenom vzduchu a tak boli aj teploty pomerne nízke.

Počasie sa však na Slovensku zmení. Do našej oblasti totiž mieri oklúzny front, ktorý prinesie oblačnú a zasneženú nedeľu.

Bude veľmi chladno

Synoptická situácia sa na našom území naďalej nemení. Stále sa nachádzame v chladnom vzduchu, ktorý sa do našej oblasti dostáva medzi tlakovou výšou, ktorej stred sa nachádza nad východným Atlantikom a tlakovou nížou so stredom nad východnou Európou.

Príliv tohto studeného vzduchu sa zastaví počas nedele, kedy cez naše územie postúpi oklúzny front, ktorý sa postará o vlnu sneženia.

Snežiť bude najmä na severozápade

Oklúzny front začne počasie na Slovensku ovplyvňovať v nedeľu okolo poludnia. Postupne sa predovšetkým na severe a v severozápadných okresoch Slovenska rozsneží.

Sneženie by sa malo vyskytovať aj v takých oblastiach ako je Považie, Záhorie, či oblasť Bratislavy.

Postupne by sa sneženie v priebehu noci z nedele na pondelok malo presúvať nad severné a východné Slovensko.

Treba však poznamenať, že sneženie nebude rozhodne výdatné. Neočakávajú sa nejaké výraznejšie komplikácie. Sneženie by totiž malo na naše územie priniesť od poprašku do 3 cm. V ktorých oblastiach a koľko nasneží nájdete na mape pod článkom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd