V nedeľu začne silno fúkať. Bude najmä na západe a na horách

Peter Minárik

Počasie sa na našom území v nadchádzajúcich hodinách zmení. Vplyv tlakovej níže prinesie nielen zrážky, ale aj silný vietor.

Už o niekoľko hodín nás čaká poriadne veterné počasie. Počasie totiž začne ovplyvňovať tlaková níž, ktorá sa aktuálne nachádza v oblasti Severného mora.

Táto tlaková níž už včera prinášala na Britské ostrovy silný vietor. Najsilnejšie nárazy vetra dosahovali rýchlosť 130 km/h. Dnes sa rozfúkalo aj v oblasti Beneluxu, či na severe Nemecka a postupne začne vietor silnieť v ďalších častiach Európy.

Na našom území začne vietor silnieť zajtra na poludnie. Popoludní bude fúkať silný južný vietor, ktorý bude dosahovať na západe a na horách v nárazoch rýchlosť 15 až 23 m/s.

V noci z nedele na pondelok sa vietor začne z južného stáčať na západný až severozápadný a na západe nášho územia zosilnie. Okolo polnoci môžu nárazy vetra na západnom Slovensku dosahovať rýchlosť do 30 m/s.

Vietor by sa na našom území mal upokojiť v pondelok ráno, no popoludní začne na západe opäť silnieť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd