V noci a zajtra výdatne zaprší, najmä na strednom Slovensku

Ľubomír Franko

Počas noci a zajtrajšieho dňa postúpi nad naše územie zvlnený studený front. Prinesie dážď, ktorý môže byť aj výdatný. Snežiť bude len v najvyšších polohách.

Naše územie začal už v týchto chvíľach ovplyvňovať zvlnený studený front. Ten postupuje od západu naprieč našim územím a momentálne prináša výraznejšie zrážky na stredné Slovensko, najmä do Banskobystrického kraja. 

Od dnešnej noci až do nedele večer bude na strednom Slovensku, najmä v jeho južnej časti, intenzívne pršať, pričom zrážky budú aj výdatné. Očakáva sa, že celkovo naprší od 1 do 5 mm, na strednom Slovensku (s výnimkou krajného severu) od 5 do 15 mm, v Banskobystrickom kraji to bude od 20 do 50 mm. 

Najviac zrážok sa očakáva v oblasti Kremnických vrchov a Nízkych Tatier. Tu môže do nedele večera ojedinele napršať až okolo 100 mm. 

Zrážky vo forme snehu sa očakávajú len najvyššie položených oblastiach Vysokých Tatier. Kde všade sa očakávajú zrážky a koľko spadne si môžete pozrieť na nasledujúcej mape.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd