V noci dorazí sneženie. Snežiť bude aj zajtra

Ľubomír Franko

V noci dorazí od juhu na mnohé miesta sneženie. Spočiatku bude snežiť na západe, no počas zajtrajšieho dňa aj na východe. Napadne najviac od 5 do 10 cm, no snežiť bude takmer na celom území Slovenska.

V oblasti Jadranského mora sa v týchto chvíľach prehlbuje tlaková níž. Tá sa bude počas nasledujúcich dní v chladnom vzduchu presúvať smerom nad Balkánsky polostrov, kde sa začne vypĺňať. Po jej prednej strane sa bude do oblasti strednej a juhovýchodnej Európy dostávať vlhký vzduch, ktorý prinesie viaceré zrážky.

Tie zasiahnu aj naše územie. Snežiť by malo začať už okolo polnoci, spočiatku najmä na juhozápade územia. Do rána sa postupne rozsneží aj na juhu stredného a na juhovýchode Slovenska. Snehové zrážky sa počas zajtrajšieho dňa a najmä popoludnia budú vyskytovať najmä vo východnej polovici územia. Najmenej zrážok sa očakáva na severozápade Slovenska.

Celkovo napadne od 2 do 5 cm na juhu a juhozápade Slovenska, 3 až 7 cm vo východnej polovici Slovenska. Najviac snehu napadne na južných návetriach hôr, kde to môže byť aj do 15 cm nového snehu. Snehu sa dočkajú aj obyvatelia krajného juhovýchodu územia, ktorému sa doteraz snehové zrážky často vyhýbali.

Snežiť by malo na východe aj v nedeľu, no zrážky budú už postupne ustávať. Podrobnejšie o tom, ako to bude vyzerať vo Vašom okrese nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd