V noci príde sneh aj dážď. Kde napadne najviac snehu ?

Peter Minárik

Počas pondelka začne cez naše územie postupovať studený front, ktorý prinesie ochladenie a po jarnom víkende návrat zimy.

Už čoskoro príde na našom území k zmene. Počas noci začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie zrážky. 

Tie sa vyskytnú na celom našom území. Na mnohých miestach pôjde o dážď. Snežiť bude v oblasti Nízkych Tatier a na východe sa sneženie môže objaviť aj v nižších polohách od výšky 300 m n.m.

Sneh by mal do rána napadnúť najmä v oblasti Nízkych Tatier a v horských oblastiach Gemera. Tu by mohlo napadnúť okolo 5 až 10 cm snehu, v oblasti Nízkych Tatier môže do rána pripadnúť 10 až 20 cm. 

V priebehu rána začnú zrážky od západu ustávať a opäť dorazia v priebehu dňa.

Počas dňa sa totiž začne meniť prúdenie na severné, ktoré bude vlhšie. Toto prúdenie prinesie do oblastí severného Slovenska trvalejšie sneženie, ktoré by tu s premenlivou intenzitou malo trvať až do stredy. Sneženie sa očakáva najmä na Kysuciach a na Orave.

Do stredajšieho rána môže v horských oblastiach stredného a severného Slovenska napadnúť prevažne 5 až 15 cm snehu.

Oveľa viac snehu však bude na severe, kde môže pripadnúť 30, v oblasti Tatier až 40 cm nového snehu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd