V noci prídu zrážky a aj možné búrky. Vo štvrtok bude výdatne pršať

Peter Minárik
Po zamračenom a chladno víkende nám začiatok týždňa priniesol relatívne príjemné a teplé počasie. To sa však opäť zmení a už zajtra sa ochladí.

Apríl je povestný svojim premenlivým charakterom počasia. To sa deje už uplynulé dni a nasledujúce dni budú ešte premenlivejšie. Počasie sa začne meniť v priebehu dnešného dňa. Do našej oblasti ešte dnes vyvrcholí pred blížiacou sa tlakovou nížou a s ňou spojeným frontálnym systémom teplejší vzduch. Počas stredy teploty vystúpia na +17 až +22°C, ale nasledujúce dni sa ochladí.

Večer a v noci pribudne zrážok a aj búrok

Počas večera a prvej polovice noci sa nad oblasť západného Slovenska začne nasúvať oblačnosť frontálneho systému a postupne sa na západnom Slovensku rozprší. Predovšetkým v prvej polovici noci nie je vylúčená ani možnosť búrok. Do zajtrajšieho rána sa zrážky postupne rozšíria nad väčšinu nášho územia.

Štvrtok bude poriadne upršaný

Štvrtkové počasie by malo priniesť na celé naše územie zamračené počasie s dažďom, ale v oblasti južného a východného Slovenska, kde bude najteplejšie sa môžu vyskytovať aj búrky. Počas zajtrajšieho dňa pri daždivom počasí teploty poklesnú na +11 až +15°C, čo je ochladenie oproti strede až o 6°C. Na juhu a východe ešte môže byť až do +18°C. Do piatka rána môže na našom území spadnúť 20 až 40 mm zrážok a to predovšetkým na juhu a východe územia.

Očakávané úhrny zrážok do piatkovej polnoci

Od piatka sa opäť vyčasí, no bude chladno

Už v piatok nebude po zamračenej oblohe ani slychu. Oblačnosť sa popretŕha a zrážky ustanú. Teploty počas piatka môžu opäť siahať až k hranici +20°C, ale ráno bude chladné. Teploty by sa mali pohybovať od +7 do +1°C, a tak v niektorých oblastiach hrozí prízemný mráz.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd