V noci prituhne a niekde sa aj rozsneží

Peter Minárik

Zajtra je prvý pracovný deň nového roka. Na cestách tak buďte opatrní. Mokré vozovky sa totiž zmenia na ľad a niekde ich aj popráši sneh.

Cez našu oblasť v týchto chvíľach začína postupovať studený front. Za ním k nám od severu začne prenikať studený vzduch, pôvodom z Arktídy.

Diať by sa tak malo už počas nasledujúcej noci.

V noci sa pripravte na to, že teploty na takmer celom strednom a východnom Slovensku poklesnú pod bod mrazu. Mokré vozovky tak budú namŕzať a na cestách sa môže tvoriť poľadovica.

Súčasne sa spolu s ochladením začnú meniť zrážky z kvapalných na snehové. Na severe sa pritom výraznejšie rozsneží. Na mape môžete vidieť zelenou farbou kvapalné zrážky a modrou sneženie.

Sneženie na severe prejde do trvalého charakteru, ktoré by malo trvať až do štvrtka. V týchto oblastiach napadne aj 30 cm snehu. S čerstvou snehovou pokrývkou však počítajte aj v severnej a vo východnej polovici Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd