V noci Slovensko zasiahne výdatný lejak. Hladiny riek prudko stúpnu

Peter Minárik

Počas noci nás čaká nepriaznivé počasie. Môže za to plytká tlaková níž, ktorá sa vytvorí na zvlnenom studenom fronte, ktorý postupuje cez naše územie.

Slovensko čaká v noci výdatný lejak. Intenzívne zrážky však nezasiahnu plošne celé naše územie, ale budú sústredené do severozápadných a severných okresov Slovenska. Dážď bude výdatný. Len počas noci môže spadnúť niekoľko desiatok milimetrov zrážok.

Počasie totiž na našom území bude pod vplyvom prehlbujúcej sa oblasti nižšieho tlaku, ktorá sa bude prehlbovať priamo nad našim územím. Už krátko pred polnocou sa nad našu oblasť začnú nasúvať zrážky.

Tie sa nad naše územie nasunú od juhozápadu a prinesú výdatný lejak do severozápadných okresov Slovenska od Bratislavy až po Trstenú.

Priemerne by do rána mohlo v týchto oblastiach Slovenska spadnúť od 20 do 40 mm zrážok, ale najviac zrážok sa očakáva na Orave a na Kysuciach, kde by mohlo spadnúť až cez 50 mm zrážok.

Treba dodať, že povodia v týchto oblastiach sú aj po nočnom daždi pomerne nasýtené, a tak ďalšie zrážky v tejto oblasti budú spôsobovať okamžitý vzostup vodných tokov. Očakáva sa do rána prekračovanie stupňov povodňovej aktivity.

Zrážky by mali ustávať ráno, no na severe ustanú až v pondelok okolo poludnia. Viac o situácii v jednotlivých okresoch Slovenska nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd