V oblasti Izmir, ktorú nedávno sužovali povodne i zemetrasenie, vyčíňalo tornádo

Dominik Cenkner

Tureckú oblasť Izmir stretáva prírodná katastrofa za katastrofou. V októbri oblasť spustošilo ničivé zemetrasenie, pred pár týždňami povodne a najnovšie sa tam vyskytlo aj menšie tornádo.

Tureckým mestom Češme na pobreží Egejského mora sa včera večer prehnalo tornádo. To spôsobilo nemalé škody na majetku a zranilo aj 16 ľudí.

Tornádo vyvracalo stromy, strhávalo strechy, zničilo zopár áut a dokonca prevrátilo žeriav a štyri lode. Najväčšie škody spôsobilo na stavenisku letného ubytovacieho zariadenia.

Práve tam sa totiž prevrhol spomínaný žeriav na kontajner so stavebnými robotníkmi. Zranenia utrpelo 16 z nich, jedného museli previesť do nemocnice.

„Raj na zemi zažil minulú noc peklo.“ Takto sa na margo vyčíňania počasia vyjadril primátor Ekrem Oran.

Silný vietor a krúpy pre zmenu spôsobili škody v neďalekom meste Urla. Odtiaľ hlásia najmä množstvo poškodených skleníkov a tým pádom aj úrody.

Mesto Češme je za normálnych okolností turistami vyhľadávané letovisko. Nachádza sa zhruba 90 km západne od mesta Izmir.

Práve táto oblasť čelí v poslednom čase ničivým silám prírody. Najskôr to bolo ničivé zemetrasenie v októbri, ktoré si vyžiadalo vyše stovky obetí.

Začiatkom tohto mesiaca provinciu zasiahli aj ničivé povodne, ktoré si taktiež vyžiadali aj obeť na živote. Aj keď miestni určite dúfali, že to najhoršie majú za sebou, príroda opäť raz ukázala svoju moc.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd