V okruhu Slovenska sú silné búrky. K nám príde dážď

V okruhu Slovenska sú silné búrky. K nám príde dážď
Peter Minárik

V okruhu Slovenska sa stále vyskytujú výrazné búrky. Tie sa však nášmu územiu takmer vyhýbajú. Aktuálne však nad naše územie mieri zrážkové pole.

V okolí nášho územia sa počas celého dnešného dňa vyskytujú pomerne intenzívne búrky, pričom naše územie zasiahol len zlomok z nich.

Skoro ráno sa búrky vyskytli v oblasti Čiernej nad Tisou. Počas popoludnia zopár bleskov udrelo v oblasti Vysokých Tatier a tým sa dnešná blesková aktivita na našom území skončila.

Početné búrky sa však vyskytovali a ešte stále sa vyskytujú ako západne od nás, tak aj smerom na sever, východ, či juh. Detekcia bleskov zaznamenala zatiaľ počas dnešného dňa nad Európou 100 000 bleskových úderov a ako môžete vidieť blesky sú rozosiaté v okolí Slovenska.

dnešné zaznamenané blesky, zdroj: blesky.bourky.cz



Búrky sa na našom území vyskytnú len veľmi ojedinele. Čo sa však určite vyskytne je dážď, ktorého intenzita v nasledujúcich minútach na východnom Slovensku narastie.

Od juhu sa tu totiž blíži rozsiahle zrážkové pole z Rumunska a z Maďarska.

Na východe sa tak postupne rozprší a s premenlivou intenzitou zrážok bude pršať až do pondelka. Na zvyšku územia sa zrážky zatiaľ očakávajú len ojedinele.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd