V piatok a v sobotu nás čaká daždivé a studené počasie

Peter Minárik
Pred nami sú veľmi nepriaznivé dni. Počasie predvedie svoju jesennú tvár.
Tlaková níž NANDOR bude ovplyvňovať počasie na našom území aj v priebehu piatka a soboty. Oblasť nižšieho tlaku prinesie do našej oblasti množstvo zrážok a pomerne citeľné ochladenie. Na severe teploty spadnú k hranici +10°C a hranicu +20°C prekročia len veľmi výnimočne.

Prvá zrážková vlna dorazila v noci na piatok nad východné Slovensko. Toto zrážkové pole bude počasie na východe ovplyvňovať aj počas piatkového dopoludnia, postupne by sa zrážky mali sústrediť predovšetkým nad centrálnu a severnú časť Slovenska. Počasie môže byť naozaj veľmi zaujímavé, pretože numerické modely kalkulujú aj so zvýšenými hodnotami instability vzduchu, vďaka čomu by sa mohli vyskytnúť aj búrky.

V sobotu môžeme povedať, že sa počasie ešte zhorší. Na celom území bude zamračené a na viacerých miestach bude pršať, pričom najintenzívnejšie zrážky očakávame na severe stredného Slovenska. Tu pri výdatnom daždi môže v sobotu spadnúť aj okolo 30 mm zrážok.
Súčasne sa na celom území citeľne ochladí. Maximálne denné teploty sa dostanú len na +11 až +18°C. Len na juhovýchode môže byť o niečo teplejšie.

Zlepšenie počasia príde v nedeľu, kedy na celom území očakávame polooblačnú až oblačnú oblohu s teplotami, ktoré opäť budú prekonávať úroveň +20°C.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd