V piatok bude sneženie intenzívne. Napadnú centimetre za krátky čas

Ľubomír Franko

V druhej polovici noci zo štvrtku na piatok postúpi nad naše územie tlaková níž Bianca. Tá prinesie sneženie, ktoré bude na viacerých miestach aj veľmi silné. Vyskytnúť sa môžu aj snehové búrky. 

Tlaková níž Bianca prinesie v piatok na naše územie intenzívne sneženie. Zrážky budú konvektívne a budú preto výdatné v krátkom čase.

Sneženie by sa malo nad naše územie dostať už v piatok krátko po polnoci. Intenzívne zrážky budú postupovať od západu a do rána sa rozšíria na veľkú časť západného a stredného Slovenska. V dopoludňajších hodinách sa presunú na východ. 

Na prednej strane tlakovej níže sa budú tvoriť konvektívne zrážky. Budú teda vznikať v silnom výstupnom prúdení a vylúčené preto nie sú ani snehové búrky.

Intenzívne zrážky postúpia naprieč Slovenskom ďalej na východ, zdroj: Meteologix
Intenzívne zrážky postúpia naprieč Slovenskom ďalej na východ, zdroj: Meteologix

Len v priebehu hodiny môže na mnohých miestach napadnúť aj 5 centimetrov, snehové vločky budú veľké. 

V piatok dopoludnia tak môžeme na mnohých miestach očakávať komplikácie v doprave. Sneženie sa nevyskytne len v nížinách, kde pôjde prevažne o dážď či zmiešané zrážky. 

Po prvej a najvýraznejšej vlne sneženia sa mierne ochladí, rozfúka a vyskytovať sa budú občasné zrážky. Tie môžu byť snehové už aj v nížinách na západe.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd