V platnosti výstrahy pred snežením. Napadne až do 35 cm

Peter Minárik

Zajtra večer začne na našom území opäť výdatne snežiť. Sneženie zasiahne predovšetkým sever nášho územia, kde sa súčasne treba pripraviť aj na možnú tvorbu snehových jazykov a závejov.

SHMÚ, ktorý vydáva oficiálne výstrahy pre naše územie už vydal varovanie 1. stupňa pred snežením, ktoré zajtra zasiahne najmä sever nášho územia, ako aj pred možnou tvorbou snehových jazykov a závejov.

Tieto oblasti varujeme aj my. Snežiť začne zajtra po 17:00 najskôr v Žilinskom kraji, no postupne sa sneženie rozšíri aj smerom na východ. V nižších polohách, pod výškou 300 m n.m. však novú snehovú nádielku neočakávajte. Tu totiž bude spočiatku pršať a teploty budú aj nad nulou.

Pokiaľ však bývate nad 300 m n.m. a nachádzate sa v Žilinskom, Prešovskom alebo v Košickom kraji tak sa pripravte na sneženie. Sneženie zasiahne predovšetkým tieto okresy.

V nižších polohách napadne zväčša od 5 do 10 cm, na severe až do 15 cm. 

Oveľa viac snehu však pripadne na severných návetriach hôr, kde môže výška nového snehu presne na prelome rokov dosiahnuť aj cez 30 cm.

Na severe sa totiž prejaví vlhké prúdenie, ktoré tu aj nedávno prinieslo výdatnú snehovú nádielku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd