V pondelok zasiahnu Česko silné búrky. Ukončia horúčavy

V pondelok zasiahnu Česko silné búrky. Ukončia horúčavy
Ľubomír Franko

Extrémne horúčavy ukončí v pondelok v Česku studený front. Ten prinesie mimoriadne silné búrky, ktoré môžu byť sprevádzané silným vetrom, prívalovými zrážkami a krupobitím. 

Počas pondelku sa bude v brázde nízkeho tlaku vzduchu presúvať cez západnú Európu studený front. Ten ukončí sériu horúčav v Nemecku, Poľsku ale aj v Česku. Okrem ochladenia ale prinesie aj veľmi silné búrky.

Modely momentálne počítajú s rôznymi scenármi. Väčšina z nich ale predpovedá veľmi nebezpečnú kombináciu parametrov. V teplom a vlhkom vzduchu sa budú počas pondelku tvoriť viaceré búrky, spočiatku na západe Česka, neskôr aj vo východnej polovici. Búrky by mali priniesť všetky typy nebezpečného počasia, väčšie krúpy, silný nárazový vietor a silnejšie zrážky.

Silné  búrky by sa mali presúvať ďalej na východ a existuje aj šanca, že v pondelok večer dorazia na západ Slovenska. Takisto by mohli byť aj intenzívne, no bližšie info budeme vedieť až dnes večer alebo počas zajtrajšieho dopoludnia. 

Silné búrky môžu opäť prinášať intenzívne sprievodné javy, ako vo štvrtok v Košiciach.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd