V rakúskych Alpách napadne až 50 cm snehu

V rakúskych Alpách napadne až 50 cm snehu
Peter Minárik

Lyžiarska sezóna sa v Rakúsku predĺži. Počas nasledujúceho víkendu čaká sneženie aj rakúske nižšie polohy, no dočkajú sa najmä Alpy, kde môže pripadnúť až pol metra.

Ide o jedno z najvýdatnejších snežení na začiatku mája, aké na Rakúsko aktuálne mieri.

Už teraz začína nad Rakúsko zatekať od severu studený, pôvodom arktický vzduch, ktorý spôsobí, že počas nasledujúcich hodín sa dážď zmení na sneženie a to dokonca aj v nižších polohách.

Rakúska polícia dokonca varuje, aby vodiči necestovali bez zimnej výbavy a upozornila na to, že napriek tomu, že povinnosť zimných pneumatík platí len do 15.4., tak že operatívne, vzhľadom na očakávanú vlnu sneženia môže zakázať jazdu s letnými pneumatikami na niektorých úsekoch ciest.

V nižších polohách môže napadnúť do 20 cm snehu, no oveľa výraznejšia snehová nádielka sa očakáva v Alpách. V polohách nad 3000 m n.m. môže napadnúť až 50 cm nového snehu, čo potešilo prevádzkovateľov lyžiarskych stredísk.

Kumulované množstvo snehu nasledujúce tri dni
Kumulované množstvo snehu nasledujúce tri dni

Sezóna sa totiž v niektorých lokalitách ešte neskončila a očakávaná vlna sneženia zlepší snehové podmienky.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd