V Saudskej Arábii snežilo. Oblasť láka mnoho turistov

Peter Minárik
Na severe Saudskej Arábie v okolí horského masívu Harrat al `Uwayrid napadol sneh. Miestni ľudia nemohli uveriť svojim očiam, keď videli sneh.
Toto výnimočné počasie v tejto oblasti lákalo obyvateľov Saudskej Arábie až zo stovky kilometrov vzdialených miest, ktorí sa prišli pozrieť na nezvyčajný jav v oblasti. Okrem snehu však zažili aj ďalšie nezvyčajné počasie v tejto oblasti a to hustú hmlu.
Do mesta Tabuk, ktoré leží na úpätí zasnežených vrchov Harrat al `Uwayrid prichádza množstvo ľudí zo širokého okolia, ktorí chcú na vlastné oči vidieť prvý sneh vo svojom živote. Okrem čerstvo napadnutého snehu a ľadu, miestni ľudia obdivovali aj hustú hmlu, ktorú v oblasti nevideli mnoho rokov.
 
,,V tejto oblasti bývam 24 rokov, ale nikdy som tu nevidel takúto hustú hmlu, pri ktorej je sotva niečo vidieť.,, - povedal Osamah al-Muwailhi, ktorý sa chystal so svojou rodinou do miestnych hôr na výlet.
V dôsledku zľadovateľných ciest môžu do horských oblastí vstupovať len autá s pohonom všetkých štyroch kolies.
 
Obete zvedavosti počasia
 Nezvyčajné počasie, ktoré prilákalo do oblasti množstvo ľudí je však veľmi nebezpečné. Zľadovateľné horské chodníky a cesty si vyžiadali už smrť dvoch ľudí a ďalší dvaja sú vo vážnom stave.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd