V sobotu bude ešte poriadne pršať. V nedeľu zrážky ustanú, ale citeľne

Peter Minárik
Presúvajúca sa tlaková níž prináša na naše úemie zrážky. Tie definitívne ustanú v noci zo soboty na nedeľu.

Ešte vo štvrtok panovalo najmä v oblasti Záhoria a východného Slovenska sucho. Piatok však už sucho definitívne zažehnal na celom našom území. Počas piatka spadlo na našom území od 10 do 25 litrov zrážok na jeden štvorcový meter pôdy. V niektorých oblastiach krajného juhozápadu a juhu stredného a východného Slovenska však spadlo aj viac ako 30 mm. Intenzívne zrážky budú pokračovať aj počas soboty.

Počasie totiž ovplyvňuje presúvajúca sa tlaková níž, ktorej stred si to namieril priamo cez naše územie. Pršať by dnes malo predovšetkým na severe územia. Najmä v horských oblastiach môže počas soboty spadnúť aj okolo 30 mm zrážok. Zrážkové úhrny sa však očakávajú na celom našom území.

V priebehu popoludnia sa na západe a juhu Slovenska môžu vyskytnúť aj búrky, ktoré prinesú lokálne výraznejšie zrážkové úhrny. Zrážková činnosť by na našom území mala slabnúť v noci na nedeľu. Zrážky ustanú a oblačnosť sa začne zmenšovať.

V nedeľu nás čaká polooblačné až oblačné počasie a zrážky sa budú vyskytovať už len ojedinele v podobe prehánok. Od severozápadu však do našej oblasti bude prúdiť studený vzduch a denné teploty vystúpia len na +12 až +18°C. Na západe môže byť ešte aj do +20°C, ale pocit chladu bude zvýrazňovať silnejší severozápadný vietor.

Zajtrajšie teploty budú nízke nielen u nás, ale aj v Európe. V porovnaní s dlhodobým priemerom nás zajtra čakajú teploty až o 10°C nižšie ako je na súčasnú ročnú dobu bežné.

Poľnohospodári by sa počas víkendu mali pripraviť. Začiatok nového týždňa totiž prinesie na sever Slovenska mrazy, ale aj v nížinách na západe môže v prízemnej vrstve mrznúť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd