V strede týždňa dorazí výdatné sneženie. Napadne cez 50 cm

V strede týždňa dorazí výdatné sneženie. Napadne cez 50 cm
Ľubomír Franko

V strede týždňa nás čaká výrazný zvrat v počasí. Už v noci na stredu začne cez naše územie postupovať zvlnený studený front. Ten prinesie početné zrážky, ktoré budú najmä vo forme intenzívneho sneženia. 

Po prednej strane tlakovej níže so stredom nad Severným morom sa v strede týždňa presunie nad územie strednej Európy mimoriadne chladný vzduch. Cez naše územie postúpi zvlnený studený front, ktorý prinesie intenzívne sneženie na celé územie Slovenska.


Studený front by mal doraziť najskôr na západ Slovenska a to už v noci z utorku na stredu. Husté sneženie počas druhej polovice noci prinesie do oblasti Bratislavského, Trnavského a Trenčianskeho kraja 20 až 40 centimetrov nového snehu, vo vyššie položených oblastiach a na južných návetriach hôr to bude aj cez 50 cm.

Zvlnený studený front sa bude počas stredy presúvať ďalej na východ a postupne prinesie sneženie aj do Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. Pri záporných teplotách tu od poludňajších hodín do večera napadne 15 až 35 centimetrov, pričom na južných návetriach hôr to bude ešte viac. 

Pokiaľ ste ešte pneumatiky neprezuli, tak v kľude ich prezuť môžte. Žiadne sneženie sa totiž počas najbližších dní neočakáva a zároveň vám prajeme veselý 1. apríl.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd