V stredu sa vyčasí, no od štvrtka nás čaká opäť sneženie

V stredu sa vyčasí, no od štvrtka nás čaká opäť sneženie
Peter Minárik

Po dnešnom upršanom a na severe aj zasneženom dni sa zajtra vyčasí, no nie nadlho. Už vo štvrtok nás čaká opäť zmena počasia, ktorá prinesie vlny dažďa, ale aj sneženia.

Dnešný deň začal upršaným počasím a to najmä v Banskobystrickom kraji a na východe Slovenska. Postupne by zrážky mali ustúpiť a vyskytovať sa budú už len na severe, kde by mali byť od 400 m n.m. prevažne vo forme snehu.

Zajtra počasie na našom území ovplyvní výbežok vyššieho tlaku, ktorý prinesie prevažne jasné až polojasné počasie. Malo by ísť o najkrajší deň tohto týždňa.

Už vo štvrtok však čakajte opäť so zhoršením počasia. Ovplyvňovať nás totiž začne frontálne rozhranie, ktoré prinesie dážď a sneženie. Snehové vločky sa môžu objaviť aj v najnižších polohách, no zatiaľ je to s hranicou sneženia pomerne komplikované. 

Zrážky sa očakávajú aj nasledujúce dni, pričom aktuálne je jasné, že najviac snehu sa očakáva v oblasti stredného Slovenska, kde by mohlo napadnúť aj viac ako 10 cm.

Ďalšie dni tohto týždňa sa budú niesť v podobnom duchu počasia a bude chladno so zrážkami.

vývoj počasia na nasledujúce dni
vývoj počasia na nasledujúce dni

V budúcom týždni to však predbežne vyzerá na citeľné oteplenie, ktoré môže teploty vyhnať až k hranici +15 °C. Tesne pred Vianocami by sa však malo opäť ochladiť.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd