V Talianku hrozilo, že sa odtrhne kus ľadovca na Mont Blanc

Taliansko Veronika Salayová

Zo strachu z odtrhnutia kusu ľadovca evakuovali v Talianku približne 70 ľudí, vrátane turistov. 

Niekoľko desiatok ľudí museli evakuovať na severovýchode Talianska, pretože v dôsledku vysokých teplôt hrozilo, že sa na vrchu Mont Blanc rozpadne obrovský kus ľadovca, informuje TASR.

Bloku ľadu s odhadovaným objemom 500-tisíc metrov kubických, ktorý je súčasťou ľadovca Planpincieux, hrozilo, že sa odtrhne.

Ak by sa tak stalo, vážne by to ohrozilo domy v Courmayeur - letovisku v talianskom údolí Aosta, ktoré sa nachádza v blízkosti francúzskych hraníc.

Podľa TASR starosta Stefano Miserocchi počas včerajška nariadil evakuáciu obyvateľov a turistov v oblasti na úpätí Mont Blanc. Dal aj uzatvoriť cesty vedúce k doline Val Ferret.

Podľa miestnych médií dnes prebiehali v oblasti evakuačné a bezpečnostné operácie, ktoré sa týkali približne 70 ľudí, väčšinou turistov.

Minulú jeseň takisto hrozilo, že sa zrúti časť ľadovca, konkrétne išlo o ľadovec Planpincieux. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd