V Tatrách opäť horí

Kežmarské Žľaby Peter Minárik

Hasiči sa museli opäť vrátiť k požiaru v Kežmarských Žľaboch. Len v nedeľu pritom zverejnili informáciu o tom, že dostali požiar pod kontrolu a odovzdali dohľad nad dohasinajúcimi ohniskami pracovníkom lesnej správy. Počasie ale malo iné plány.

Hasiči, ktorí si z lesa vo Vysokých Tatrách už v priebehu nedele a pondelka sťahovali techniku sa museli na miesto požiaru opäť vrátiť. Silný vietor totiž opäť rozdúchal dohasinajúce ohniská, ktoré následne začali horieť. Hasičské jednotky boli preto nútené opäť vytvoriť jazierkový systém, ktorý momentálne tvorí päť jazierok a začať oheň hasiť, informoval portál noviny.sk

Veliteľ zásahu v nedeľu o 18.00 hodine vyhlásil likvidáciu požiaru. Miesto odovzdali pracovníkom lesnej správy, ktorí mali požiar naďalej monitorovať. Požiar pritom vypukol vo štvrtok v popoludňajších hodinách a hasičov zamestnal na tri dni. Pomáhali pri ňom hasiči z okolitých miest a obcí, ale aj vrtuľníky letky ministerstva vnútra i ministerstva obrany. Na miesto prišla aj ministerka vnútra Denisa Saková a prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý.

Ochranári tvrdia, že potrvá dlhé roky, kým sa tatranský príroda na tomto mieste z ohnivého nešťastia spamätá. Mnohí z hasičov počas hasenia, najmä zo štvrtka na piatok, ani nespali. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd