V Tokiu napadlo najviac snehu za posledných 20 rokov

Peter Minárik
Japonsko zasiahla séria chladných dní. V Tokiu po 13 rokoch varujú pred snežením.
Najsilnejšie sneženie za posledných 20 rokov zasiahlo centrálnu časť Tokia. Studený a vlhký vzduch, ktorý prenikol do oblasti priniesol sneženie do viacerých ďalších častí Japonska. Pod snehom sa ocitla napríklad Hirošima, Nagoja alebo Jokohama, kde napadlo až 32 cm nového snehu.

Zahynulo až 5 ľudí
V dôsledku výdatného sneženia sa stalo viac než 3 200 nehôd, pri ktorých sa zranilo 600 ľudí a piati zomreli, uviedla japonská polícia.
Japonskí energetici oznámili, že bez dodávok elektrickej energie sa ocitlo viac ako 48 000 domácností. Obmedzená je aj doprava na japonských vysokorýchlostných železniciach Šinkansen. Vplyvom nepriaznivého počasia museli vlaky spomaliť, následkom čoho nabrali meškanie. Meškanie v doprave zasiahlo okolo 300 000 cestujúcich.

Sneženie bude pokračovať aj dnes
Meteorológovia nemajú pre japoncov pozitívne správy. Oblasť Tokia by v priebehu nedele malo zasiahnúť ďalšie sneženie, ktoré by do oblasti malo priniesť ďalšie centimetre nového snehu. Japonskí meteorológovia po 13 rokoch vydali pre oblasť Tokia výstrahu pred snežením a odporúčajú ľuďom zostať radšej doma. Výška snehovej pokrývky sa totiž môže priblížiť až k 50 cm.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd