V Žilinskom kraji zostáva mimoriadna situácia v 10 obciach

Ľubomír Franko

V Žilinskom kraji zostala v pondelok večer mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou v desiatich obciach v okresoch Liptovský Mikuláš, Námestovo, Žilina, Čadca a Ružomberok. TASR o tom informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

Podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzany Farkasovej pokračovali hasiči na Orave v pondelok v odstraňovaní následkov snehovej kalamity. "Približne 25 hasičov s 15 kusmi techniky sa sústreďovalo v obci Oravská Lesná. Na pomoc do Novej Bystrice boli vyslaní hasiči z Čadce," uviedla Farkasová.

Doplnila, že príslušníci zo záchranných brigád HaZZ v Žiline, Malackách a Humennom v pondelok odchádzajú z Oravskej Lesnej. "Ťažká a vyslobodzovacia technika z brigád už na mieste nie je potrebná. Na Orave však stále zostáva dostatočný počet síl a prostriedkov HaZZ na odstraňovanie následkov snehovej kalamity," dodala Farkasová.

zdroj: TASR

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd