Včera bol najchladnejší deň v Hurbanove za posledných 120 rokov!

Hurbanovo Veronika Salayová

Včerajšok sa na Slovensku niesol v chladnom počasí. V Hurbanove zaznamenali nachladnejší 31. máj za posledných 120 rokov v histórii meraní. 

V nedeľu dosiahla v Hurbanove najvyššia denná teplota 13,9 °C, čo je približne o 9 až 10 °C menej, ako by podľa normálu na konci mája malo byť, informuje SHMÚ.

Za normálnych okolností by takáto maximálna denná teplota mala na tejto stanici byť okolo 25. marca.

Takáto nízka maximálna teplota bola v dátume 31. máj od roku 1901 nameraná v Hurbanove okrem dnešného dňa iba jedenkrát, a to v roku 1953, približuje SHMÚ.

Počas ostatných rokov od roku 1901 nebolo v Hurbanove ohľadom maximálnej dennej teploty v dátume 31. máj nikdy tak chladno.

V nedeľu sme mali teda v Hurbanove, spolu s rokom 1953, najchladnejší 31. máj ohľadom najvyššej teploty minimálne od roku 1901, čiže za posledných 120 rokov.

Dnešné teploty príchodom meteorologického leta budú postupne stúpať a takýto teplotne podpriemerný deň sa zatiaľ na Slovensku v najbližších dňoch nečrtá. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd