Včera tropický deň, dnes však nebude ani letný

Peter Minárik

Dnešný deň prinesie skutočne výrazné ochladenie. Zatiaľ čo počas včerajšieho dňa sme sa na viacerých miestach potili pri teplotách až nad +30 °C, tak dnes bude o viac než 10 °C chladnejšie.

Včera nám na celom našom území stačilo spodné prádlo, no dnes budeme potrebovať aj sveter, mikinu, či bundu. Nočný prechod studeného frontu totiž priniesol aj chladnejší vzduch v ktorom sa budeme nachádzať nielen dnes, ale aj počas celého víkendu.

Včera tropický deň

Pred studeným frontom k nám počas včerajšieho dňa vrcholil prílev veľmi teplého vzduchu od juhu. Vďaka tomu sa na takmer celom našom území vyskytol tropický deň. Tropický deň označujeme deň, kedy maximálna teplota prekoná +30 °C.

Najteplejšie bolo včera na Záhorí. V Malackách dosiahla teplota až +33,6 °C. Teploty okolo +33 °C sa však pohybovali na mnohých miestach západného Slovenska.

Dnes ani len letný deň

Zatiaľ čo včera sme mali tropický deň, dnes nebude ani len letný. Takýmto pojmom v meteorológii označujeme deň, pri ktorom teplota vystúpi nad +25 °C. 

Ochladenie však bude ešte výraznejšie a teploty v niektorých oblastiach nemusia prekonať hranicu +20 °C. Na severe by dokonca maximálne teploty mali zostať až pod hranicou +15 °C.

Na vine je práve spomínaný prílev studeného vzduchu.

Výraznú zmenu neočakávajte ani počas nasledujúceho víkendu. Maximálne teploty by mali byť nezmenené. Čaká nás tak chladný víkend.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd