Večer dorazí na sever vlna výdatného sneženia

Peter Minárik

Počas večera začne počasie na našom území ovplyvňovať oklúzny front a neskôr sa prejaví vlhké prúdenie. Do konca tohto roka, tak bude na severe výrazne snežiť.

Dnes večer začne od severozápadu nad naše územie pribúdať oblačnosť a postupne aj zrážky. V nižších polohách pôjde o dážď, no na severe a na východe aj v nižších polohách bude snežiť. Pripadnúť môže niekoľko centimetrov snehu. Na horách pôjde o desiatky.

Snežiť by malo začať dnes po 17:00 a postupne na severe prejde do trvalejšieho sneženia, ktoré bude trvať až do zajtrajšieho silvestrovského večera. 

Na nový sneh sa môžu tešiť najmä obyvatelia Žilinského kraja, kde napadne od 5 do 15 cm, ale na severných návetriach, kde sa prejaví vlhké, severozápadné prúdenie môže pribudnúť aj okolo 30 cm. 

Nižšie polohy sa snehu nedočkajú. To by sa však malo zmeniť na začiatku roka. Črta sa totiž vpád arktického vzduchu, ktorý prinesie sneženie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd