Večer príde na Slovensko ďalšie sneženie. Bude však aj výdatnejšie pršať

Peter Minárik

Včerajší deň sa niesol v našej oblasti v znamení prvého sneženia, ktoré dorazilo aj do oblasti západného Slovenska. Dnes nás čakajú ďalšie zrážky, no o tak výraznejšie sneženie ako včera na západe nepôjde.

Slovensko má za sebou prvú výraznejšiu vlnu sneženia. Postarala sa o to takzvaná Jadranka, teda tlaková níž, ktorá do našej oblasti dorazila z oblasti Jadranského mora v chladnom vzduchu.

Práve vďaka tomu sme včera na Záhorí a v Bratislave zaznamenali významnú snehovú pokrývku. Niekde napadlo aj viac ako 10 cm čerstvého snehu.

Sneh sa však počas dnešného dňa začal topiť. Aktuálne teploty sa totiž na celom našom území pohybujú nad bodom mrazu a tak sa krásna zasnežená krajina mení na ,,čľapkanicu,,

Čakajú nás ďalšie zrážky

Jedna vlna sneženia postúpila cez severozápadné Slovensko v ranných a dopoludňajších hodinách. Priniesla sneženie do severozápadnej časti územia, ale veľa snehu nenapadlo. Vytvoril sa maximálne poprašok, ktorý sa v týchto chvíľach rozpúšťa.

Ďalšia vlna sneženia a zrážok dorazí na naše územie vo večerných hodinách. Zrážky sa budú nad naše územie nasúvať od juhozápadu a budú aj výdatnejšie.

Sneženie na strednom Slovensku

Na strednom Slovensku sa počas večerných hodín rozsneží. Zrážky však pomerne rýchlo budú do nadmorskej výšky zhruba 600 m n.m. prechádzať do dažďa. Veľa snehu tak počas nočných hodín neočakávajte. Sneh napadne predovšetkým v polohách nad 600 m n.m., kde môže napadnúť aj okolo 10 cm snehu.

Pri daždi však môžu teploty v nižších polohách klesať pod nulu a na cestách sa môže tvoriť nebezpečná poľadovica. 

Medzičasom sa v priebehu noci začne cez východné Maďarsko nasúvať nad krajný východ Slovenska výdatné zrážkové pole, ktoré prinesie výlučne dážď, ktorý bude výdatný.

Do rána môže na krajnom východe spadnúť aj viac ako 20 mm zrážok. Celoplošný dážď čaká Slovenska v priebehu nedele.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd