Večer sa od západu rozprší. Pozrite si kde a kedy čakať dážď

Večer sa od západu rozprší. Pozrite si kde a kedy čakať dážď
Ľubomír Franko

Počas večerných hodín dorazí nad naše územie okludujúci studený front. Ten prinesie zrážky, ktoré by mali zasiahnuť viaceré miesta Slovenska. Pozrite si kde by malo pršať.

Počas popoludňajších hodín začne územie Slovenska od západu ovplyvňovať oblačnosť teplého frontu. Front sa bude presúvať ďalej na východ a dobiehať ho bude studený front.

Teplý front veľa zrážok neprinesie. V popoludňajších hodinách očakávame jeho vplyvom veľkú oblačnosť a najmä v západnej polovici Slovenska mrholenie či slabé prehánky.

Večer dorazí od severozápadu studený front. Okolo 17-tej hodiny by malo začať pršať v severozápadnej polovici Slovenska. Zrážky nebudú výrazné, no počas noci budú naberať na intenzite.

Do rána by malo na severe Trnavského kraja, v Trenčianskom kraji a v Žilinskom kraji napršať od 5 do 10 mm, ojedinele, najmä v hornatých oblastiach až do 20 mm.

V skorých ranných hodinách by sa malo rozpršať aj na Spiši a v severnej polovici východného Slovenska.

V závere týždňa sa počasie zlepší. Oblačnosti bude málo a nad naše územie sa dostane teplý vzduch od západu.

Teploty pôjdu nahor a už cez víkend môžu presiahnuť +20 °C. Začiatkom nasledujúceho týždňa môžu denné maximá vystúpiť až k letným teplotám. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd