Vedci varujú, že nasledujúce mesiace budú veľmi teplé

Veronika Salayová

Svetová meteorologická organizácia uviedla, že nasledujúce mesiace sa očakáva, že teploty budú pravdepodobne veľmi vysoké.

V predikcii Svetovej meteorologickej organizácie (WMO) sa uvádza, že táto horúca jar a začiatok leta bude prebiehať bez prírodného efektu El Niño a bude spôsobená zmenou klímy, informuje WMO.

Teploty v nasledujúcich mesiacoch budú nadpriemerné a rovnako tak i teploty morí na celom svete. 

Podľa novej správy WMO pravdepodobne vlna teplého počasia zasiahne v nadchádzajúcich mesiacoch mnoho častí sveta.

Organizácia WMO uviedla, že za touto predpoveďou teploty morskej hladiny a nadpriemernej teploty vzduchu stoja klimatické zmeny vyvolané pôsobením človeka.

Rok 2016 bol najteplejším rokom, kde rekordné teploty boli kombináciou silného El Niño a globálneho otepľovania vyvolaného človekom.

Rok 2019 bol druhým najteplejším rokom, hoci nie zapríčinením  El Niño. Tento rok meteorológovia z WMO očakávajú priblíženie sa k rekordným hodnotám, ako naznačujú meteorologické predikcie. 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd