Veľká noc bude slnečná a teplá. Teploty pôjdu cez hranicu +15°C

Peter Minárik
Cez Veľkú noc zavládne prekrásne počasie. Kto sa chystá na hory, tak si určite užije perfektnú jarnú lyžovačku.

Mnohí z Vás vyrážajú na Veľkú noc na oddych, niektorí do aquaparku alebo na hory. Či však pôjdete na túru, k vode alebo na hory, tak všade Vás čaká prekrásna Veľká noc so slnečným počasím a bez zrážok. Teploty sa na viacerých miestach dostanú cez hranicu +10°C, pričom v najteplejších regiónoch budú teploty stúpať až cez hranicu +15°C.

Zelený štvrtok bude na horách biely

Cestou domov na Veľkonočné sviatky nás bude sprevádzať prevažne veľká oblačnosť, pričom najmä na severe sa ešte môžu vyskytovať aj zrážky. Tie budú od nadmorskej výšky 600 metrov vo forme snehu, a tak vo vyšších polohách Zelený štvrtok nebude príliš zeleným.

Nízke budú aj denné teploty, ktoré sa vyšplhajú na +6 až +11°C, ale na severe bude chladnejšie a tu sa teploty vyšplhajú len na +2 až +6°C. Zapríčiní to prílev chladnejšieho vzduchu, ktorý bude do Európy prúdiť po okraji tlakovej níže so stredom nad severom Čierneho mora.

Od piatka sa už vyčasí a oteplí

Počas prvého sviatočného dňa by sa do našej oblasti mal rozšíriť výbežok tlakovej výše a tak už v piatok zavládne na celom našom území jasné až polojasné počasie.

Celý Veľkonočný víkend sa však bude niesť v stabilnom duchu počasia bez zrážok s príjemnými teplotami, ktoré sa budú šplhať až k príjemným +15°C.

Na Šibačky bude teplo

Na Veľkonočný pondelok sa dievčatá a ženy nemusia obávať, že vonku pri oblievačke nachladnú. Naďalej totiž bude panovať jasné až polojasné počasie s príjemnými teplotami od +10 do +16°C. Do našej oblasti totiž bude intenzívnieť prílev teplejšieho vzduchu.

Cestou z Veľkonočných sviatkov nám však už od západu začne pribúdať oblačnosť a počas utorka by sa mali pridať k veľkej oblačnosti aj zrážky. Tie však budú prechodné a už od stredy sa obnoví prílev teplého vzduchu a tento prílev bude ešte intenzívnejší. V nasledujúcich dňoch potom teploty pôjdu až cez hranicu +20°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd