Veľkonočné sviatky prinesú príjemné teploty, ale aj búrky

Peter Minárik
Tohtoročné Veľkonočné sviatky budú skutočne jarné a nehrozí nám situácia ako minulý rok, kedy Slovensko pokrylo množstvo snehu.
Počas Veľkonočných sviatkov bude na našom území prevládať premenlivé počasie. Na počasie bude mať vplyv nevýrazná oblasť nižšieho tlaku. Medzitým sa nad severovýchodnou Európou bude nachádzať tlaková výš okolo ktorej bude do našej oblasti od juhovýchodu prúdiť teplejší a vlhší vzduch. Práve táto kombinácia spôsobí instabilitu vzduchovej hmoty, a tak popoludní hrozia časté prehánky a búrky.

Biela sobota bude na našom území prevažne zatiahnutá. Na viacerých miestach sa postupne budú vyskytovať prehánky alebo občasný dážď. Najmä na východnom Slovensku očakávajte aj búrky. Denné teploty sa v sobotu dostanú až na +23°C.

V nedeľu sa mierne ochladí na +14 až +19°C a naďalej hrozia na viacerých miestach prehánky. Búrok však v porovnaní so sobotou bude výrazne menej.
Na Veľkonočný pondelok očakávajte na našom území opäť premenlivú oblačnosť s prehánkami a s búrkami.

V nasledujúcich dňoch sa však oteplí a na našom území očakávajte aj viac búrok.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd