Veľmi teplý týždeň dnes začal. Teploty môžu dosiahnuť takmer +25°C

Peter Minárik
Po studenom a upršanom víkende nás čaká úžasný týždeň. Ten prinesie, slnko, oblaky, búrky, ale najmä vysoké teploty.

Cez víkend nad naše územie prúdil nad naše územie studený vzduch a panovalo prevažne upršané počasie. To sa však dnes zmení. V noci cez naše územie začal postupovať teplý front a za ním k nám od západu začne dnes prúdiť teplý vzduch. Teploty sa už zajtra dotknú hranice +20°C a na konci pracovného týždňa sa môžu priblížiť až k +25°C.

Od pondelka otepľovanie

V noci cez naše územie postúpil teplý front. Za ním k nám začína od juhozápadu po okraji rozsiahlej oblasti nižšieho tlaku, ktorá sa rozkladá nad severozápadnou Európou prúdiť teplý vzduch. Ten už pocítime počas dnešného dňa. Hranica sneženia vystúpi až nad výšku 2500 m n.m. a maximálne denné teploty sa dnes vyšplhajú na +10 až +16°C.

Zajtra však bude ešte teplejšie a to od +14 do +19°C. V najteplejších lokalitách Slovenska je možnosť, že teploty pokoria aj hranicu +20°C.

Uprostred týždňa zrážky aj búrky

V priebehu stredy sa nad naše územie začne nasúvať frontálne rozhranie, ktoré sa však nad našim územím bude rozpadať. V stredu a vo štvrtok však prinesie viac oblačnosti, dážď a ojedinele aj búrky. Nakoľko frontálne rozhranie nepostúpi cez naše územie, tak sa ani výraznejšie neochladí.

Od štvrtka opäť veľmi teplo a slnečno

Vo štvrtok sa nad našu oblasť obnoví prílev teplého vzduchu a maximá by už mali celkom iste prekročiť hranicu +21°C. Prílev teplého vzduchu vyvrcholí v piatok, kedy je nádej na priblíženie sa k magickej hodnote +25°C.

Pred nami je mimoriadne teplý týždeň s teplotami, ktoré v porovnaní s dlhodobým priemerom budú aj o 10 až 15°C vyššie.  

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd