Vianočné oteplenie je už isté. Bude cez +10 °C

Ľubomír Franko

Ako sme už avizovali, pred Vianocami nás čaká výraznejšie oteplenie. To je už isté a zasiahne najmä západné územie, kde teploty budú dosahovať aj +10 °C. 

Už v sobotu začne od západu prúdiť na naše územie teplý a vlhký vzduch. Postupne sa na mnohých miestach vyskytnú početné zrážky. Pršať začne už v piatok, sneženie sa očakáva len v stredných a vyšších polohách. 

V sobotu prejdu trvalejšie zrážky do občasného charakteru. Zrážky budú prúdiť od severozápadu a už by mali byť prevažne dažďové. Snežiť by malo už len vo vysokých horských polohách. 


farebná škála - dážď, fialová - sneženie

Teploty pôjdu nahor. Zatiaľ čo v piatok dosiahnu denné maximá 0 až +3 °C (na juhu a východe budú teploty ešte záporné), v sobotu to už bude podstatne viac. Teploty v prvý víkendový deň vystúpia na +4 až +8 °C, na juhozápade bude až okolo +11 °C. 

V nedeľu (23. decembra) sa očakávajú opäť prehánky alebo občasný dážď, ktoré sa budú vyskytovať prakticky na celom území Slovenska. Teploty budú dosahovať od +4 do +10 °C. 

V pondelok (Štedrý deň) sa začne mierne ochladzovať. Očakávame oblačné až zamračené počasie a na mnohých miestach, najmä v severnej polovici Slovenska aj s prehánkami či občasným dažďom. Teploty dosiahnu +2 až +8 °C, na severe a severovýchode bude okolo 0 °C.

Predpoveď teploty podľa modelu GFS si môžete pozrieť aj na našom webe.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd