Víchrica Júlia hnala lietadlo s Trumpom. To urobilo nezvyčajný manéver

Peter Minárik

V noci z nedele na pondelok, kedy aj u nás vyčíňala víchrica Júlia cez našu oblasť smeroval prezident Trump. Jeho lietadlo pred hranicami urobilo nezvyčajný manéver.

Prezident USA Donald Trump letel počas noci na pondelok aj cez strednú Európu do Indie na štátnu návštevu. Jeho špeciál Air Force One letel i cez naše územie, no pred našimi hranicami urobil nezvyčajný manéver.

Lietadlo spravilo oblúk a akoby sa chcelo vyhnúť z diaľky mestu Brno, z čoho teraz si teraz ľudia na internete robia srandu. 

V skutočnosti však toto nebolo dôvodom a prezidentovo lietadlo neurobilo manéver preto, aby sa vyhlo mestu Brno. Ako vidieť, tak podobný manéver urobil Air Force One aj nad Nemeckom.

foto: Vojtěch Gibiš
foto: Vojtěch Gibiš, Seznam

Dôvodom bolo to, že lietadlo letelo zo severozápadu smerom k juhovýchodu a presne v tomto smere fúkal silný vietor, ktorý prinášala víchrica Júlia. 

Silný vietor tak vial priamo do zadnej časti lietadla a lietadlo tak zrýchľovalo. 

Cestujúci v bežnom civilnom lietadle by boli vďační, nakoľko by sa do cieľovej destinácie vďaka vetru dostali skôr, no prezident by z toho radosť nemal. Jeho návšteva sa totiž riadi protokolom a prezident si nemohol dovoliť prísť skôr, ako bolo podľa protokolu naplánované.

Lietadlo tak robilo takéto oblúky, aby si cestu predĺžilo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd