Víchrica Petra od západu slabne. Teraz udrie na východ

Víchrica Petra od západu slabne. Teraz udrie na východ
Peter Minárik

Stred tlakovej níže Petra začína v týchto chvíľach postupovať cez naše územie smerom k východu a aj to je dôvod, prečo aktuálne na našom území slabnú zrážky a od západu aj vietor.

Silný nárazový vietor začína postupne od západu na našom území slabnúť. Nárazy o sile 100 km/h sa už na západe neočakávajú a po 15:00 budú maximálne nárazy vetra dosahovať len okolo 80 km/h a s pribúdajúcimi hodinami bude vietor ďalej slabnúť.

V nadchádzajúcich hodinách sa však na zhoršenie počasia musia pripraviť na strednom a východnom Slovensku.  Po 15:00 naberie na sile vietor na strednom Slovensku a po 17:00 sa víchrica Petra dostane aj na východ nášho územia.

V nižších polohách by malo fúkať s nárazmi do 60 km/h, no s výnimkou Východoslovenskej nížiny, kde by spomedzi nižších polôh mal byť vietor najsilnejší. V okolí Košíc môžu nárazy vetra dosahovať rýchlosť až okolo 100 km/h.

Ešte silnejší vietor čaká naše hory a to predovšetkým hrebene Vysokých a Nízkych Tatier. Tu už nepôjde o víchricu, ale nárazy vetra budú dosahovať až silu orkánu. Najsilnejšie nárazy vetra môžu dosahovať rýchlosť až 170 km/h. 

Na východe a na strednom Slovensku by malo neustále fúkať až do zajtrajšieho večera. Na západe sa vietor k večeru mierne upokojí, no stále bude pomerne nárazový. V priebehu zajtrajšieho rána začne opäť silnieť a vyčíňať bude predovšetkým od 10:00 do 18:00, kedy na západe dosiahnu nárazy opäť až rýchlosť okolo 90 km/h.

Detailnú predpoveď pre Váš okres si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd