VIDEO: Búrka v Sydney zabíjala. Muža zasiahla plynová fľaša

VIDEO: Búrka v Sydney zabíjala. Muža zasiahla plynová fľaša
Peter Minárik

Sydney a okolie zasiahli mimoriadne aktívne búrky s bleskami, ktoré bičovali oblohu. Búrky priniesli ohromujúce divadlo, no oficiálne majú údery bleskov na svedomí aj jednu obeť.

Nový Južný Wales zasiahla v noci na stredu veľmi silná búrka, ktoré priniesla intenzívnu bleskovú aktivitu s pôsobivými bleskami. Počasie prinieslo aj silný vietor.

Len nad oblasťou Sydney zaznamenali meteorológovia viac ako 60 000 bleskových úderov. Búrky okrem vysokej bleskovej aktivity boli sprevádzané aj silným nárazovým vetrom s rýchlosťou do 110 km/h. 

Pohotovostné zložky v Novom Južnom Walese prijali stovky hlásení a miestne distribučné podniky zaznamenali výpadky dodávok elektriny pre niekoľko desiatok tisíc zákazníkov.

Intenzívnu bleskovú aktivitu zachytila aj jedna cestujúca, ktorá sa v tom čase nachádzala v lietadle. 

Kapitán cestujúcich upokojoval a tí si tak vychutnávali zaujímavú bleskovú šou. Kapitán sa pre BBC vyjadril, že za svoju kariéru takú intenzívnu bleskovú aktivitu ešte nezažil. 

Búrky v Sydney si oficiálne vyžiadali aj jednu obeť. Muž vo veku 37 rokov prišiel o život v centre austrálskeho veľkomesta Sydney, keď ho počas búrky zasiahla letiaca plynová fľaša.

Nádoba, ktorá vážila asi 9 kg trafila chodca do ramena, keď prechádzal po ulici. Svedok udalosti ho ešte pred príchodom záchrannej služby odtiahol do priľahlého hotela. Počas ošetrovania zranení ruky a hrudníka mužovi zlyhalo srdce a zdravotníci ho ani po prevoze do nemocnice nedokázali oživiť.

Šéfka záchrannej služby v Sydney uviedla, že išlo o mimoriadne vzácnu udalosť a nešťastnú náhodu, ktorá môže postihnúť jedného človeka z milióna.

Polícia zatiaľ majiteľa plynovej fľaše, ktorá tragédiu spôsobila nenašla.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd