VIDEO: Extrémne búrky v Moskve. Rieka so sebou strháva domy

Moskva Veronika Salayová

V Ruza v Moskovskej oblasti bol včera vyhlásený núdzový stav. Búrky a intenzívne dažde priniesli do krajiny veľké množstvo zrážok a spôsobili masívne povodne. 

Búrky v okolí Moskvy boli včera natoľko silné, že spôsobili bleskové povodne na mnohých miestach. Sila búrok bola znásobená aj prudkým vetrom. 

Pre Rusko dokonca meteorologická služba Estofex vydala varovanie najvyššieho 3. stupňa pred silnými búrkami, čo sa nestáva často.

V Ruze na západ od hlavného mesta Ruska bol včera kvôli vyčíňajúcim búrkam vyhlásený núdzový stav, informovala ruská vládna agentúra EMERCOM.

Situácia bola natoľko vážna, že sa pretrhla tamojšia priehrada na rieke Gorodanka a voda zaplavila okolité oblasti. Voda sa doslova valila ulicami a jej sila bola natoľko ničivá, že strhla so sebou všetko, čo je prišlo do cesty.

Voda dokonca zobrala so sebou aj niekoľko domov, ktoré unášala po prúde. Extrémne búrky spôsobili mnoho materiálnych škôd.

Obete alebo vážne zranenia z oblasti zatiaľ hlásené neboli.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd