VIDEO: Neďaleko Slovenska vyčíňalo tornádo. Spôsobilo veľké škody

Dominik Cenkner

Dedinou Velyka Oleksandrivka na Ukrajine sa pred pár dňami prehnalo tornádo. Spôsobilo obrovské škody, keď poškodilo niekoľko stoviek domov.

Tornádo kategórie EF-2 sa prehnalo neďaleko 300 tisícového mesta Cherson. To leží na juhu Ukrajiny, pričom je dôležitým prístavom na brehu Čierneho mora a rieky Dneper.

Živel vyčíňal len 10 minút, ale napáchal množstvo škôd. Prehnal sa piatimi ulicami mesta, pričom poškodil vyše 300 domácností. Pre úplnosť doplníme, že nárazy vetra pri kategórii EF-2 môžu dosahovať 178-217 km/h.

Zruinovaná skončila aj miestna škola. Vyše tisíc rodín zostalo kvôli tornádu bez plynu a elektriny.

V Odese zas vyčíňal silný vietor. Ten takmer zmietol do mora niekoľko ľudí, ktorí boli v tej chvíli na nábreží Langeron.

Našťastie, ani v jednom z prípadov nedošlo k obetiam na životoch. Úrady hlásia len jedného zraneného, ktorého previezli do miestnej nemocnice.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd