VIDEO: Obrovská sila ľadovej rieky v Rusku. Videli ste už ľadové cunami?

Rusko Veronika Salayová

Vlna cunami na zľadovatenej rieke zdevastovala most a ohrozila okoloidúcich v ruskom meste Khabarovsk, keď vyšplechla a brala všetko, čo jej prišlo do cesty. 

Ľadová rieka Amur na pobreží ruského mesta Khabarovsk na Ďalekom východe vytvorila vlnu, ktorá svojou obrovskou silou zrazila betónom vystuženú kovovú bariéru a poškodili most.

Obrovské kusy ľadu sa valili a brali všetko, čo im prišlo do cesty. Keby išlo o obyčajnú vlnu, zrejme by sa nič vážne nestalo, nanajvýš by bolo všetko mokré, no v prípade ľadu bola situácia iná.

Masy ľadu sa rýchlo blížil k brehu

Takéto ľadové cunami nie je veľmi bežné. Masy ľadu dlhého stovky metrov sa vysokou rýchlosťou blížili k brehu, kde sa zrazili navzájom.

Vytvorili veľké kusy ľadu a veľkou silou ich vyvrhli na most, ktorý nevydržal takýto nápor a pod ľadom sa zlomil.

Veľké ľadové kusy sa ďalej vrhali na cestu, kde nakoniec ostala veľká kopa a, samozrejme, zdevastovaný most. 

Veľmi blízko v tom čase stáli aj okoloidúci, no našťastie sa nikomu nič nestalo. Okoloidúci si ľadové cunami stihli aj natočiť na video. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd