VIDEO: Pri Bielom dome udrel blesk. Traja turisti sú mŕtvi

Veronika Sádovská

Včera sme vás informovali, že po údere blesku počas búrky vo Washingtone, neďaleko Bieleho domu, zostali 4 ľudia vážne zranení. Traja z nich napokon zraneniam podľahli.

Na následky úderu blesku v parku Lafayette blízko Bieleho domu zomreli už traja ľudia. Medzi nimi bol aj manželský pár, ktorý oslavoval 56. výročie svadby.

Štyria turisti stáli neďaleko stromu, do ktorého počas silnej búrky udrel blesk. Ten sa nachádzal len pár metrov od plota, ktorý obkolesuje Biely dom.

Policajti americkej tajnej služby a americkej parkovej polície, ktorí sú na námestí pravidelne prítomní, okamžite prišli ľuďom na pomoc a privolali záchranné jednotky. Previezli ich do blízkych nemocníc.

Všetci štyria boli v kritickom stave. Dnes ráno už agentúry informovali, že traja z nich zraneniam podľahli.

Medzi tými, ktorí zomreli, bola Donna Muellerová (+75), učiteľka na dôchodku, a jej manžel James Mueller (+76), ktorí pred odchodom do dôchodku desaťročia vlastnili stavebnú firmu.

Tento manželský pár si vysníval výlet do Washingtonu na oslavu svojho 56. výročia svadby. Mali 5 detí, 10 vnúčat a 4 pravnúčatá.

Ďalšou zabitou osobou bol 29-ročný muž, ktorého identita je zatiaľ utajená.

K nešťastnej udalosti sa vyjadril aj Biely dom. Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre vo vyhlásení uviedla: „Sme zarmútení tragickými stratami na životoch po zásahu bleskom v parku Lafayette. Naše srdcia sú s rodinami, ktoré stratili svojich blízkych a modlíme sa za tých, ktorí stále bojujú o život.“

Keďže blesk má tendenciu udierať do vysokých predmetov, odborníci varujú, že úkryt pod stromom počas búrky je vysoko nebezpečný. Búrka sa rozpútala večer po extrémne teplom dni.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd