VIDEO: Slovensko sužuje husté sneženie. Uzatvára cesty

VIDEO: Slovensko sužuje husté sneženie. Uzatvára cesty
Peter Minárik

Cez naše územie v týchto chvíľach postupuje studený front, ktorý prináša pomerne husté sneženie, pri ktorom sa vytvára snehová pokrývka. Z niekoľkých miest sú hlásené komplikácie.

Dnešné počasie je na našom území veľmi turbulentné. Počas rána a dopoludnia priniesol teplý front zrážky, ktoré boli v nižších polohách prevažne kvapalné a za ním sa oteplilo. Večer začal postupovať studený front.

Na čele tohto studeného frontu sa vytvorila squall-line na čele ktorej silnej vietor. V susednom Česku zaznamenali náraz o sile až 115 km/h a na studenom fronte sa dokonca vyskytli búrky. Tie vyvrátili niekoľko stromov. 

Vietor prechodne zosilnel aj na našom území, ale nebol taký silný, Na čele studeného frontu sa vyskytla aj búrka, ktorá priniesla niekoľko bleskov do Podunajskej nížiny, ale naše územie aktuálne trápi predovšetkým sneženie, ktoré je lokálne výdatnejšie.

Sneženie sa aktuálne presúva cez naše územie a prináša komplikácie do mnohých oblastí nášho územia. Pri silnom snežení klesá dohľadnosť na menej ako 100 metrov.

Podľa cestárov sa v hornatejších oblastiach Slovenska miestami nachádza kašovitý až utlačený sneh hr. 1-3 cm. Na cestách III. triedy v obvodoch Machnáč, Kysucké Nové Mesto, Moldava nad Bodvou, Nová Bystrica, Stropkov sa na vozovke nachádza miestami čerstvý sneh hr. 1 cm.

Priechod Donovaly je uzavretý pre dopravu nad 10 metrov od 16:20 . Horský priechod Šturec je uzavretý pre dopravu nad 10 metrov od 17:05

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd