VIDEO: Sneženie dorazilo na Slovensko. Napadne až do 30 cm

VIDEO: Sneženie dorazilo na Slovensko. Napadne až do 30 cm
Peter Minárik

Niektorí obyvatelia nášho územia majú dôvod na radosť. Dnes sa totiž začalo ochladzovať, čo prinieslo do severných oblastí Slovenska sneženie. Biele Vianoce sú tu tak isté.

Na viacerých miestach nášho územia aktuálne prší, pričom zrážky sú lokálne aj výraznejšie. O zrážky sa stará tlaková níž, ktorá sa presúva cez Balkán a Maďarsko ďalej smerom nad Rumunsko. Zatiaľ čo však v nižších polohách leje ako z krhly, tak v oblastiach severného Slovenska začalo husto snežiť.

Hranica sneženia sa aktuálne pohybuje okolo výšky 600 m n.m. Sneží napríklad v Tatrách, na Orave, či na Kysuciach. V popoludňajších hodinách sa súčasne začala vytvárať snehová pokrývka, ktorá sa v nasledujúcich hodinách bude zväčšovať.

Video nájdete aj na našom Youtube kanály. Odoberajte nás a nič Vám neujde

Intenzívne by malo snežiť na severe až do zajtrajšieho popoludnia. Štedrý deň tak bude v niektorých oblastiach nášho územia predsalen biely. 

Podľa aktuálnych informácii Slovenskej správy ciest sú zasnežené cesty na horskom priechode Makov, na Donovaloch, na Šturci, na Čertovici, v okolí Starej Ľubovne a takmer na celej Orave. 

Situácia sa bude v nasledujúcich hodinách komplikovať. K sneženiu v týchto oblastiach sa pridá silný vietor, ktorý bude vytvárať snehové jazyky a záveje.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd