VIDEO: Štiavnické vrchy sužujú búrky s intenzívnym lejakom

VIDEO: Štiavnické vrchy sužujú búrky s intenzívnym lejakom
Peter Minárik

V oblasti Banskobystrického kraja je mimoriadne búrlivo. Vyskytujú sa tu silné búrky, ktoré sú sprevádzané výdatnými lejakmi.

Intenzívne búrky, ktoré sú sprevádzané prívalovými zrážkami sa už niekoľko hodín vyskytujú v oblasti Štiavnických vrchov. 

V oblasti sa neustále generujú nové búrkové bunky, ktoré sú statické a pohybujú sa tak mimoriadne pomaly. Na pomerne malé územie tak prinášajú intenzívne zrážkové úhrny a to až v desiatkach milimetrov.

Prívalové zrážky prinášajú takmer nepohyblivé búrky. Tie sa rozširujú aj do ďalších oblastí. Najnovšie vznikla silná stacionárna búrka v oblasti Žiaru nad Hronom.

Búrlivo je však aj na Turci, či v okolí Veľkého Krtíša. Najväčšie zrážky spadli v oblasti hôr a to v desiatkach milimetrov. Zrážkomery sa však v danej oblasti nenachádzajú a tak musíme vychádzať len z radarových odhadov zrážok. 

V týchto oblastiach však výdatne prší. Takto to vyzeralo vo Svätom Antone.

Aj v nasledujúcich desiatkach minút treba počítať s výskytom silných búrok a to najmä v oblasti horských polôh. Búrky by mali slabnúť až po západe Slnka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd