VIDEO: Tornádo pri Viedni, mohlo byť len trombou

Rakúsko Peter Minárik

Búrky, ktoré sa počas včerajšieho dňa vyskytli na zvlnenom fronte priniesli do Rakúska extrémne prejavy. Pri Viedni pozorovali zaujímavý jav.

Extrémne búrky počas včerajšieho dňa zasiahli Rakúsko. Za tri hodiny udrelo nad Rakúskom 66 000 bleskov.

Len v Dolnom Rakúsku udrelo podľa rakúskej meteorologickej služby až 4528 bleskov, čo je v uplynulých piatich rokoch druhý najbúrlivejší deň. Rekord je na hodnote 5090 úderov za deň. 

Vo Viedni zaznamenali najintnezívnejšiu bleskovú aktivitu za 5 rokov. V oblasti Viedne udrelo 446 bleskov. Tento počet je v uplynulých 5 rokoch najvyšší. V uplynulých piatich rokoch zaznamenali doteraz najbúrlivejšie dni v roku 2014, kedy vo Viedni udrelo 131 bleskov a v roku 2017, kedy udrelo 125 bleskov. 

Práve z oblasti Viedne prichádzali správy o možnom výskyte tornáda.

Meteorológovia sa dnes vydali preskúmať danú oblasť, no následky, ktoré by zodpovedali účinkom tornáda nenašli. Tornádo sa mohlo dotknúť zeme len na pár sekúnd. Rakúsky meteorológ Georg Pistonik uviedol, že potencionálne tornádo pozoroval aj on. ,,Štruktúrovo to vyzerá na tornádo, ktoré sa mohlo vyskytnúť v oblasti Wilhelminenbergu, no je neobvyklé, že nie sú žiadne škody, ktoré by naznačovali, že sa jednalo o tornádo. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd